ГоловнаПолітика

В Україну прибули посланці Меркель і Олланда

Захід посилює тиск на Україну.

В Україну прибули посланці Меркель і Олланда
Фото: president.gov.ua

В Україну прибули представники федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда Крістофер Хойсген і Жак Одібер. Візит повинен посприяти розвитку домовленостей про врегулювання на Донбасі, досягнутих під час останньої телефонної розмови між лідерами України, Німеччини та Франції.

У ніч проти вівторка Президент України Петро Порошенко провів зустріч з ними.

"Сторони висловили занепокоєння численними порушеннями режиму припинення вогню з боку бойовиків і перешкоджанням роботі ОБСЄ. Співрозмовники також відзначили прогрес, якого досягла Україна у виконанні Мінських домовленостей, і підкреслили важливість координації дій для їх повної реалізації. Серед ключових елементів були названі стійке припинення вогню, виведення російських військ і техніки, відновлення контролю України за своїм кордоном і звільнення заручників", - повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, 13 січня в телефонній розмові Порошенко, Меркель і Олланд обговорили інтенсифікацію виконання Мінських домовленостей, зокрема проведення місцевих виборів на Донбасі, припинення вогню, відведення Росією важкого озброєння і звільнення всіх заручників.

Останнім часом переговори про врегулювання на Донбасі істотно інтенсифікувалися, проте конкретних результатів поки що не оприлюднювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram