ГоловнаПолітика

Корбана перевели з лікарні у слідчий ізолятор СБУ

Висновок про виписку зробила медкомісія

Корбана перевели з лікарні у слідчий ізолятор СБУ
Фото: Сергей Нужненко

Лідера партії "Українське об'єднання патріотів" ("Укроп") Геннадія Корбана перевели з лікарні у слідчий ізолятор.

Про це повідомила прес-секретар партії Євгенія Кравчук.

"Сьогодні вранці Геннадія Корбана виписали з лікарні і помістили у слідчий ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку в Києві", - повідомила вона.

За інформацією ЗМІ, політика виписали у зв'язку із завершенням курсу реабілітації. Висновок про виписку зробила медична комісія.

Нагадаємо, Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада. 28 грудня Дніпровський райсуд Києва замінив йому запобіжний захід із домашнього арешту на утримання під вартою - до 25 лютого включно.

Проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Вивчають також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК), й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

25 грудня Корбана доправили в Київ на медобстеження через підозру, що дніпропетровські лікарі безпідставно заборонили проводити з ним слідчі дії в рамках розслідування кримінальних справ.

30 грудня 2015 року захист Корбана оскаржив його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram