ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Google розкрити дані тих, хто розмістив відео про корупцію в МВС

Зняті СБУ відеозаписи в кабінеті Чеботаря потрапили в Інтернет

Суд зобов'язав Google розкрити дані тих, хто розмістив відео про корупцію в МВС
Сергей Чеботарь
Фото: Макс Требухов

Печерський суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про надання доступу до даних Google про користувачів, які розмістили на YouTube запис із прихованої камери в кабінеті екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 грудня 2015 року.

"Надати: IP-адресу, хост електронної пошти, з якої на сервер сайту YouTube надійшли файли з відеозаписами; інформацію з ідентифікації; повні анкетні дані особи, його електронну адресу і безпосередньо файли з відеозаписами", - йдеться у тексті постанови.

Згідно з текстом постанови, досудове розслідування встановило, що 5 грудня невідомі особи без дозволу прокурора і слідчого поширили на сайті antikor.com.ua публікацію під назвою "Як заступник міністра МВС ОСОБА_3 домовлявся про відкати на мільйони гривень" і два відеоролики, з відомостями про обставини скоєних карних злочинів. Ті самі відеоролики 4 грудня з'явилися на youtube.com.

Варто зазначити, що публікація "Як заступник міністра МВС Чеботар домовлявся про відкати на мільйони гривень" досі доступна на сайті antikor.com.ua, як і два відеоролики, залиті, щоправда, на відеохостингу Vimeo.

Як ідеться в ухвалі суду, відеозаписи зроблило Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України під час здійснення контррозвідувальної діяльності, в подальшому їх легалізували і долучили до кримінального провадження.

Нагадаємо, Чеботар подав у відставку з посади заступника глави МВС у травні 2015 року після скандалу з журналістами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram