ГоловнаПолітика

З'явилася стенограма комітету, на якому Деркач вніс поправку про електронне декларування

Прізвище Мисика під час обговорення навіть не згадувалося

З'явилася стенограма комітету, на якому Деркач вніс поправку про електронне декларування
Андрей Деркач
Фото: ord-ua.com

На сайті Верховної Ради з'явилася стенограма засідання бюджетного комітету від 24 грудня 2015 року, яка показує, що скандальну поправку в проект держбюджету, яка відстрочила терміни введення електронного декларування на рік, оголошував народний депутат Андрій Деркач.

Є документ, який свідчить, що поправку придумав Володимир Мисик, але на бюджетному комітеті Деркач говорив, що її пропонує від імені депутатського об'єднання "Заборонено забороняти". У нього входять переважно представники Опоблоку і низка інших одіозних депутатів, серед яких Олесь Довгий, Михайло Поплавський, Іван Фурсін та інші. Мисика серед них нема, а очолює цю групу депутатів сам Деркач.

Наводимо цитату Деркача повністю:

"Уважаемые коллеги, от имени депутатского объединения "Запрещено запрещать" предлагаю внести в текст Закона о бюджете. Абзац другий пункту 2 Розділу 13 Прикінцевих положень Закону України "Про запобігання корупції" доповнити словами "не раніше 1 січня 17-го року". О чем идет речь? У нас наши борцы с коррупцией уже сделали "Укрбанан", скоро будут бороться с коррупцией в "Укрбанане". У нас Министерству финансов раздаются права для доступа к персональным данным, причем не только государственных служащих, а и вопросов пенсионеров, как они называют, верификация, и все остальное".

Судячи зі стенограми, обговорення поправки не було, в результаті чого з'явилися деякі розбіжності, так як Деркач на якусь репліку (стенографісти не розшифровані її) відповів: "Каких зарубежных друзей? Андрей Васильевич, я ж на "Самопомощь" не ведусь, у нас все в порядке с психикой. Проголосовали – и проголосовали".

Поправка була прийнята 12 голосами "за".

Нагадаємо, Деркач погрожував подати в суд на нардепа Віктора Чумака за те, що той першим назвав його автором цієї скандальної поправки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram