ГоловнаПолітика

Посол США вітає передачу "Рошену" "сліпому трасту"

Пайєтт очікує від України деолігархізації.

Посол США вітає передачу "Рошену" "сліпому трасту"
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що передача Президентом Петром Порошенком своєї кондитерської корпорації "Рошен" в управління так званому "сліпому трасту" - важливий сигнал про зміну культури відносин між бізнесом і політикою в Україні.

Про це він написав у своєму твіттері.

Пайєтт додав, що не існує більшого виклику для України 2016 року, ніж деолігархізація і боротьба з корупцією.

"Більше реформ, менше політики", - додав він.

Нагадаємо, на прес-конференції в четвер Порошенко повідомив, що передав "Рошен" в управління так званому "сліпому трасту".

"Я підписав договір про передачу моєї частки в "Рошені" в незалежний траст, який заснований на моделі blind trust. Що передбачає цей траст? Перше - на весь період моєї каденції як президента ні я, ні будь-хто інший не може цей траст розірвати. Друге - за цією угодою, жоден мій підпис, моя вказівка не чинна юридично. Третє - управителем трасту призначено респектабельний іноземний банк, який буде володіти, контролювати й управляти активами", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що стандарти "сліпого трасту" використовуються європейськими та американськими політиками в ідентичних ситуаціях. І він єдиним інструментом для усунення конфлікту інструментів.

За словами Порошенка, "сліпий траст" має повноваження на продаж корпорації, якщо знайде відповідного покупця.Міжнародний інвестиційний банк переоформлять за таким самим принципом, запевнив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram