ГоловнаПолітика

Царьов зібрався в Держдуму від КПРФ

Сепаратист хоче потрапити в російську політику.

Царьов зібрався в Держдуму від КПРФ
Фото: EPA/UPG

Колишній депутат Верховної Ради, сепаратист Олег Царьов веде переговори з Комуністичною партією Російської Федерації про балотування в Державну думу (парламент) РФ, стверджує прокремлівська "Газета.ru" з посиланням на джерела.

"Ідея народилася тієї миті, коли стало зрозуміло, що проект парламенту «Новоросії» заморожено, а в Україну Царьову вороття немає. Тоді й постало питання про те, що йому робити в російській політиці", - цитує видання співрозмовника з КПРФ. Зокрема розглядається можливість висунення в Ростовській області, яка межує з окупованими районами Донбасу.

Питання Царьова нібито обговорювали на зустрічі лідера російських комуністів Геннадія Зюганова і президента РФ Володимира Путіна, але однозначного рішення не ухвалили. Кремль нібито має й інші плани на Царьова, зокрема й повернення його на Донбас.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2015 року проти Царьова в Україні розпочали процедуру заочного засудження. Його підозрюють у скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України та дій, спрямованих на публічні заклики до насильницької зміни, скинення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 і ч.ч. 2, 3 ст . 110 КК України).

24 травня 2014 року на так званому з'їзді "ДНР-ЛНР" було підписано договір про створення союзу "народних республік", метою якого було об'єднання територій Донбасу, підконтрольних сепаратистам. Парламент так званої Новоросії очолив Царьов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram