ГоловнаПолітика

Верховна Рада повинна зайнятися дисципліною в армії, - Пашинський

Нардеп пропонує оголосити 2016-й роком дисципліни.

Верховна Рада повинна зайнятися дисципліною в армії, - Пашинський
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в новому році повинна зайнятися питанням стратегії національної оборони України і серйозно реагувати на проблему порушення дисципліни військовослужбовцями.

Про це заявив народний депутат від фракції "Народний фронт", голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, повідомляє прес-служба партії.

При цьому він зазначив, що минулого року було проведено колосальну роботу: прийнято 37 невідкладних законопроектів, які стосуються реформування сектору оборони в умовах війни з Росією; на 16% збільшено фінансування відомств, пов'язаних із безпекою - Нацгвардії, адміністрації Державної прикордонної служби, Міноборони, СБУ та служби розвідки.

"Фактично додали до показників минулого року 15 млрд гривен. Багато чи мало? З погляду вашого бюджету - це, звичайно, багато. Але якщо порівнювати з бюджетом РФ, то їхній бюджет теж збільшено. На наступний рік вони запланували бюджет 50 млрд доларів. Наш бюджет - трохи більше, ніж 3 млрд доларів, у 16 разів менший, ніж у Російській Федерації", - сказав Пашинський.

При цьому він також зазначив, що в порядку денному комітету з питань безпеки і оборони - близько 50 законопроектів.

"До цього часу розробляється закон про територіальну оборону. Ми повинні розуміти, що зараз XXI століття, триває гібридна війна, і під це повинні напрацьовуватися законодавчі акти. А в нас, на жаль, під територіальною обороною розуміють протигаз і бомбосховище", - зазначив народний депутат.

Окрім того, голова комітету вважає першочерговим питання посилення дисципліни серед військовослужбовців.

"Ми маємо сумну статистику, коли за останні три місяці число небойових втрат перевищує бойові. Моя думка: питання дисципліни не менш важливе, ніж постачання зброї, боротьба з корупцією і тим паче міжнародна співпраця. Будь-яка армія - це не кількість танків, військових і систем ППО, це передусім дисципліна і керованість. РНБО оголосила цей рік містом ППО, але я прошу, щоб ми оголосили його роком дисципліни в армії", - резюмував Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram