ГоловнаПолітика

Порошенко доручив переглянути розміри виплат військовим у зоні АТО

Президент відправив відповідні пропозиції прем'єр-міністрові

Порошенко доручив переглянути розміри виплат військовим у зоні АТО
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко доручив негайно розглянути питання про збільшення розмірів посадових окладів військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це йдеться в офіційному листі Президента на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, опублікованому на сайті голови держави.

"Президент пропонує збільшити виплати воїнам, враховуючи важливість завдань щодо оборони країни від російської агресії, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, що виконуються військовослужбовцями в умовах безпосередньої загрози їхньому життю і здоров'ю, а також щоб уникнути диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців і представників інших силових відомств", - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко пропонує визначити виплати грошової винагороди військовим, які безпосередньо беруть участь у виконанні завдань у зоні АТО.

"Порушене питання прохання відпрацювати в межах видатків, передбачених Державним бюджетом України на 2016 рік на зазначені цілі", - наголошено в листі.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що з січня грошове забезпечення військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, і офіцерів збільшать удвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram