ГоловнаПолітика

Безсмертний: ми вже не вискочимо, все йде до Мінська-3

Політик прокоментував візит Гризлова в Україну.

Безсмертний: ми вже не вискочимо, все йде до Мінська-3
Фото: tsn.ua

Уповільнені переговори в рамках засідання підгрупи Тристоронньої контактної групи, які сьогодні проходили в Мінську, свідчать про те, що "Мінськ-3" неминучий.

Так хід зустрічі в ексклюзивному коментарі LB.uа охарактеризував представник української сторони Роман Безсмертний.

Зокрема, за його словами, сьогодні обговорювалися питання, пов'язані з підготовкою процесу амністії та пов'язані з виборчою модальністю.

"Наша позиція полягає в наступному:

  • на території Донбасу повинно бути повністю відновлено інформаційне поле;
  • відновлено діяльність політичних партій, і вони повинні були основними суб'єктами виборчого процесу в питаннях формування комісій, висування кандидатів;
  • головним інститутом, який проводить адміністрування, повинна бути Центральна виборча комісія. Ніяких посередницьких комісій бути не може;
  • повинно бути забезпечено максимально можливу присутність міжнародних спостерігачів і максимальна легітимізація цього процесу. Якщо в 2004 році, коли спостерігалася рекордна кількість спостерігачів - більше чотирьох тисяч, проблем з організацією не виникло, то і сьогодні за сприяння державної влади складнощів бути не повинно.
  • обов'язкове забезпечення голосування внутрішніх переселенців і їх балотування;
  • контроль за висвітленням діяльності в процесі підготовки виборів;

Однак перш повинен бути припинений вогонь, відведено зброю, виведені найманці і військові формування іноземних держав, проведено повне роззброєння", - розповів Безсмертний.

Результатом затяжної дискусії, за його словами, стало те, що кожна зі сторін продовжує наполягати на своїй позиції.

Водночас Роман Безсмертний прокоментував візит Бориса Гризлова в Україну.

"Це методологія минулого. Без притримування протоколу робити такий вояж - це "совок" у виконанні імперських політиків сусідньої держави. Дозвіл на візити таких, навіть шанованих людей, я наголошую - шановних, я знаю роль Гризлова в 2004-му році, не дається під час проведення антитерористичної операції, а насправді війни з Росією", - зазначив політик.

Крім того, він додав, що про відсутність у Києві Президента Петра Порошенка в момент прибуття Гризлова прекрасно знали в Кремлі, "як і у Вашингтоні, і в Берліні з Парижем".

Резюмуючи події останнього часу, політик, зокрема, зазначив:

"Все йде до Мінська-3, а він міститься далеко за кордоном українського Донбасу. Все, ми вже не вискочимо. 1 січня настало", - заявив Безсмертний.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо про те, що Президент Петро Порошенко провів зустріч з Гризловим. І прибув російський політик до Києва на запрошення голови української держави. Зустріч була санкціонована Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram