ГоловнаПолітика

Суд заарештував пенсії Януковича і Азарова

Втікачам нараховували по 17 тис. гривень щомісяця

Суд заарештував пенсії Януковича і Азарова
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Печерський районний суд Києва заарештував пенсії колишнього президента Віктора Януковича і колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Суд 21 грудня виніс чотири ухвали. Дві стосуються Януковича (перша; друга), дві - Азарова (перша; друга). Вони наказують накласти арешт на поточні пенсійні рахунки Януковича і Азарова, а також пенсію, нараховану на їхні особисті рахунки в управлінні Пенсійного фонду.

Арешт накладено за клопотанням слідчого Генеральної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-глави правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їм інкримінується розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень з жовтня 2010-го по липень 2013 року на будівництві телекомунікаційної мережі спецпризначення.

Янукович перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Печерському районі міста Києва з 10 липня 2010 року як одержувач пенсії, призначеної за нормами Закону України "Про статус народного депутата України". Розмір призначеної пенсії становить 16,947 тис. гривень.

Азаров же з 6 лютого 2008 року як колишній народний депутат отримує пенсію в розмірі 17,253 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram