ГоловнаПолітика

Мартиненко попросив Ситника не лякати його силовим приводом на допит

Колишній депутат заявив, що не боїться НАБУ

Мартиненко попросив Ситника не лякати його силовим приводом на допит
Фото: Макс Левин

Колишній депутат Микола Мартиненко попросив главу Національного антикорупційного бюро Артема Ситника не лякати його силовим приводом на допит. Таким чином він відреагував на заяву Ситника, яку він зробив для ЗМІ у вівторок. Схожу заяву НАБУ розмістило і на своєму сайті.

"Звертаюся до пана Ситника: Артеме, не варто прагнути, щоб вас боялися, і не слід нікого лякати. Краще нехай вас люблять і поважають, лайкають ваші пости в соціальних мережах, а школярі нехай роблять з вами селфі на свої гаджети. Така психологічна атмосфера допоможе вам краще налаштуватися на виконання свого головного завдання - професійну організацію роботи важливого і прогресивного органу, яким є очолюване вами Антикорупційне бюро", - йдеться в заяві Мартиненка.

Колишній депутат також закликав Ситника поменше спілкуватися з нардепом Сергієм Лещенком.

"Повірте, ваші європейські колеги не в захваті від такої вашої публічності і щиро та неприємно нею здивовані - чув це безпосередньо від них. Ви самі казали, що «необґрунтовані скарги парламентарі пишуть заради іміджевих цілей». Додам до цього - іноді ці цілі бувають цілком матеріальними", - заявив Мартиненко.

"І, нарешті, я запевняю главу Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника в тому, що я в жодному разі його не боюся, а зовсім навпаки - глибоко поважаю і сприяю його діяльності. На 18 січня заплановано моє спілкування з детективом бюро, і я переконаний, що разом ми знайдемо відповіді на всі важливі питання, які ставить перед нами небайдужа громадськість в особі народного депутата Лещенка та окремих інтернет-ЗМІ. І не важливо, що Сергій Лещенко всього лише найнятий інформаційний кілер - на поставлені ним запитання нам з паном Ситником доведеться шукати відповіді разом у визначеному законом порядку, як це прийнято в цивілізованому світі. Упевнений, разом з Артемом Ситником побудуємо Європу в Україні!" - додає екс-нардеп.

Нагадаємо, Мартиненко двічі не з'явився на допит до НАБУ. Наприкінці грудня він послався на хворобу, а 11 січня - на зустріч зі швейцарським прокурором у Берні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram