ГоловнаПолітика

Порошенко і Яценюк спростовують наявність домовленостей з Коломойським

Раніше бізнесмен повідомив про усну домовленість, підтверджену "дорожньою картою"

Порошенко і Яценюк спростовують наявність домовленостей з Коломойським
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк спростовують наявність конфіденційних домовленостей з екс-головою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм у Фейсбуці.

Він також опублікував відповідь Яценюка на його депутатський запит про ці домовленості. У документі сказано, що процедура звільнення Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА проходила відповідно до законодавства. Також наголошено, що прем'єр-міністр мав зустріч із Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, які представляють інтереси 49% приватних власників компанії "Укрнафта".

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Найєм також розмістив відповідь голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна, де наголошено, що "Конституція та чинне законодавство України не передбачають, що підставою для звільнення голови місцевої державної адміністрації можуть бути будь-які умови, узгоджені з посадовою особою, яка звільняється".

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Нагадаємо, на початку грудня Коломойський розповів в інтерв'ю LB.ua про конфіденційну домовленості між ним, президентом і прем'єром.

"Гарантами були Ложкін (голова Адміністрації президента) і Аваков (голова МВС). Угода укладена двома сторонами: з однієї - Порошенко і Яценюк, з іншої - Коломойський і Боголюбов. А Ложкін, Аваков, Турчинов (секретар РНБО) є... носіями еталона домовленостей. Тобто вони не зможуть сказати, що щось було, а чогось не було", - розповів Коломойський.

При цьому він уточнив, що в домовленостях не йшлося про ПриватБанк і про боргові зобов'язання "Укрнафти". Крім того, він відзначив наявність "умовного документа" без будь-яких підписів.

"Усна домовленість, підтверджена "дорожньою картою". Просто підписів не ставили... З ним ось, наприклад, будуть ознайомлені адвокати Лазорка (екс-голова "Укртранснафти", людина Коломойського, перебуває в розшуку за звинуваченням у зловживаннях, великих розкраданнях - ред.) для надання йому політичного притулку", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram