ГоловнаПолітика

Екс-бійці "Торнадо" спробували прорватися на суд у справі їхніх товаришів (оновлено)

"Торнадівці" по одному витягають правоохоронців з оточення

Близько 10 колишніх бійців розформованої роти патрульної служби міліції "Торнадо" намагаються прорватися на засідання Оболонського райсуду Києва.

Цей суд у закритому режимі розглядає справу восьми колишніх бійців "Торнадо", звинувачених у тяжких злочинах.

Товариші затриманих зайшли до приміщення суду, проте на вході в зал, де триває засідання, їх зупинили бійці спецпідрозділу "Грифон", повідомивши, що суд триває у закритому режимі. Почалася штовханина, прорватися "торнадівцям" наразі не вдалося, але вони продовжують спроби.

"Торнадівці" по одному витягають правоохоронців з ланцюга.

Засідання суду мало розпочатися об 11:30.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014-го по червень 2015 року охороняла громадський порядок у Привіллі і Станиці Луганській.

Оновлення. На місце подій прибув голова Оболонського управління поліції Михайло Ніконов. Він повідомив, що засідання перенесли на 19 січня, затриманих відконвоюють у СІЗО. За словами Ніконова, наступне засідання організують так, щоб урахувати вимоги товаришів підсудних.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014-го по червень 2015-го охороняла громадський порядок у Привіллі та Станиці Луганській.

У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісьмох членів роти, які перебували поза місцем її дислокації. Дізнавшись про це, бійці, які перебували на базі "Торнадо" у Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військових прокурорам провести слідчі дії і зайняли кругову оборону. Через кілька днів переговорів їх усе-таки вдалося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які побажали залишитися служити, перевели у полк "Миротворець", який зараз дислокується у Боярці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram