ГоловнаПолітика

Twitter масово банить топові українські акаунти

Російські боти розгорнули кампанію з блокування неугодних користувачів.

Twitter масово банить топові українські акаунти
Фото: twitter.com/AndriiOlefirov

Топові українські акаунти в соцмережі Twitter піддалися масовим блокуванням.

Під санкції потрапили, зокрема, @Dbnmjr (Новости Украины) з 500 тисячами підписчиків, @TukvaSociopat, @xyevii_kharkov, @banderenko, @ReggaeMortis1, @SPaWN_ua (Капітан Прайс), @canabina (Євгеній Коноплянка), @UKROPSTEEL, @psb4ukr (центр "Миротворець"), @olegnovikovkh, @CatDemokrat, @bloodypastor (Кровавий пастор), @forest_brothert (Лісовий брат), @PV_Petrychenko (Паша Петриченко), @kozakmamai (Ukrainian Forces), @persident_ukr (Перзидент України) і багато інших.

Хвиля блокування почалася після того, як Twitter посилив правила безпеки, за якими можна припиняти дію акаунта за найменші порушення. Після цього проросійські боти прийнялися вишукувати в постах українських користувачів некоректні цитати і скаржитися на них. Причому в хід часто йдуть старі твіти - річної давності і більше.

На ситуацію вже відреагував навіть посол України у Фінляндії Андрій Олефіров, який є активним користувачем твіттера. Він оприлюднив звернення до техпідтримки компанії з проханням звернути увагу на блокування українських акаунтів. Посол також пропонує робити скріншоти, які дозволять довести зловмисний характер банів від російських тролів.

"Це надасть доказову базу для посольства України в США для звернення до керівників офісу[Twitter]. Ми перемогли колу і пепсі, бо там був очевидний доказ", - зазначив Олефір.

Нагадаємо, схожа ситуація була кілька місяців тому в Facebook. Дійшло до того, що президент Петро Порошенко попросив засновника Фейсбуку Марка Цукерберга відкрити український офіс соцмережі. Цукерберг, втім, відмовився. Він повідомив, що особисто подивився спірні пости, за які банили українських користувачів, і заявив, що вони були видалені правильно, оскільки використовували "мова ворожнечі".

При цьому він нагадав, що український сегмент Фейсбуку модерує офіс в Ірландії, а не в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram