ГоловнаПолітика

Віце-президент "Кока-Коли" попросив пробачення в України за карту з Кримом

Компанія стверджує, що півострів включило до складу РФ зовнішнє піар-агентство.

Віце-президент американської компанії "Кока-Кола" Клайд Таггл попросив пробачення в України через публікацію російським представництвом компанії карти, на якій Крим зображено як частину Росії.

Письмове вибачення Посольство України у США оприлюднило на своєму сайті.

"Я можу тільки перепросити за це, тому що це просто ніколи не повинно було трапитися. Хоча правки в карту були внесені зовнішнім піар-агентством без відома та погодження "Кока-Коли", ми все одно беремо на себе повну відповідальність за наслідок. Ми негайно видалили цей пост у соцмережі, тільки-но дізналися про цю ситуацію", - зазначив Таггл.

Фото: http://usa.mfa.gov.ua/

Нагадаємо, напередодні вибухнув скандал навколо публікації на сторінці російської "Кока-Коли" в соцмережі "ВКонтакте" карти Росії. Спочатку її виклали без Криму, Калінінградської області та Курильських островів. Це помітили користувачі - і "Кока-Кола" вивісила виправлену карту, вже з Кримом у складі Росії. При цьому компанія попросила пробачення. Але тут уже підключилися українці - і компанія видалила пост зі своєї сторінки.

З'ясувалося також, що карту Росії з Кримом у її складі вивісило на своєму сайті і російське представництво компанії Pepsico - основного конкурента "Кока-Коли". Карту компанія напередодні видалила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram