ГоловнаПолітика

Порошенко пожертвував електронним декларуванням заради зарплат і пенсій

Президент стверджує, що знав усі недоліки закону про держбюджет

Порошенко пожертвував електронним декларуванням заради зарплат і пенсій
Фото: Сайт президента Украины

Прес-служба президента України випустила коментар у зв'язку зі скандалом навколо відтермінування електронного декларування, прописаного в законі про державний бюджет на 2016 рік.

"Усвідомлюючи хиби ухваленого Верховною Радою державного бюджету на 2016 рік, президент України підписав відповідний закон України. Від цього залежать зміцнення обороноздатності держави, виплата зарплат, пенсій та інших соціальних видатків громадянам України, а також виконання зобов'язань перед МВФ для продовження плідної співпраці з макроекономічної стабілізації у країні", - сказано в коментарі.

При цьому президент виступив за якнайшвидше введення ефективної перевірки декларацій державних службовців.

Петро Порошенко закликав уряд і громадських активістів забезпечити невідкладне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції, а також завершити процес повного формування його персонального складу, у тому числі призначення керівництва.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що перед ухваленням закону про бюджет у документ хтось вніс поправку, за якою система електронного декларування не запрацює раніше ніж 2017 року. 5 січня з'ясувалося, що авторами поправки були екс-регіонали Володимир Мисик та Андрій Деркач.

До ухвалення скандальної норми передбачалося, що у квітні чиновники муситимуть вносити свої декларації про доходи в докладну форму на спеціальному сайті. Це значно полегшило б обробку даних.

Запуск електронного декларування - одна з умов, під які Євросоюз погодився надати Україні безвізовий режим.

Ухвалені Верховною Радою закони набувають чинності лише після підписання президентом. Глава держави може застосувати право вето, якщо має зауваження до якості законодавчих актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram