ГоловнаПолітика

У кримчан спитають, чи готові вони жити без світла заради Росії

Путін проведе соцопитування про визнання Криму українським в енергоконтракті

У кримчан спитають, чи готові вони жити без світла заради Росії
Фото: nv.ua

Президент Росії Володимир Путін доручив провести соцопитування населення Криму і Севастополя, перш ніж укладати з Україною контракт на постачання електроенергії, повідомив журналістів міністр енергетики Олександр Новак.

"Президент доручив терміново звернутися до одного з провідних професійних агентств для того, щоб провести соціологічне опитування населення Криму і Севастополя з наступних питань. Перше питання: чи підтримуєте ви укладення комерційного контракту з Україною на постачання частини електроенергії в Крим і Севастополь, якщо в ньому буде зазначено, що Крим і Севастополь є частиною України", - переказує слова міністра "Интерфакс". Він нагадав, що саме таке формулювання хоче прописати в контракті Україна, і Росія з нею не згідна.

"Друге питання: чи готові ви до тимчасових труднощів, пов'язаних із незначними перебоями енергопостачання протягом найближчих 3-4 місяців", - сказав міністр.

Нагадаємо, РФ і Україна підписали два договори на постачання електроенергії з РФ в Україну і з України в Крим наприкінці 2014 року. У них Крим значився як "Кримський федеральний округ Росії". Обидва договори чинні до кінця 2015 року.

Кабмін вимагає, щоб рішення про те, чи укладати новий енергоконтракт, приймали на засіданні РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram