ГоловнаПолітика

Турчинов зажадав від конструкторів зброї, що перевершувала б російські зразки

РНБО затвердить держоборонзамовлення на 2016 рік незабаром після Нового року.

Турчинов зажадав від конструкторів зброї, що перевершувала б російські зразки
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов зажадав від українських конструкторів розробити нові зразки зброї, які перевершували б за своїми характеристиками російські.

Про це він заявив у четвер на нараді з керівництвом силового та фінансово-економічного блоку, на якій обговорювали питання формування оборонного замовлення, повідомляє прес-служба Радбезу.

Як наголошують, на нараді визначили основні напрямки розробки і виробництва озброєння і військової техніки, а також окреслили стратегічні цільові військово-технічні програми, розраховані на кілька років. Турчинов у своєму вступному слові зазначив, що пріоритет надаватимуть "саме вітчизняним розробкам і виробництву сучасних ракетних комплексів, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони і зв'язку, новітніх зразків бронетанкової техніки і т.д.".

Турчинов: Україна розробляє потужнішу зброю замість "Сапсана"

"Головна вимога, яку ми висуваємо до вітчизняних розробок - відповідати сучасним світовим зразкам і перевершувати за своїми характеристиками аналогічну зброю і військову техніку російського виробництва", - підсумував Турчинов.

За його словами, оборонне замовлення буде затверджено на початку наступного року.

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" модернізував і відремонтував 7198 одиниць техніки і озброєння у 2015 році, у тому числі понад 670 бронемашин, близько 1800 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 275 автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram