ГоловнаПолітика

Призначення одного з членів Антикорупційного агентства оскаржили в суді

Експерти просять скасувати рішення Кабміну і конкурсної комісії

Призначення одного з членів Антикорупційного агентства оскаржили в суді
Фото: goodvin.info

Експерти антикорупційної групи Реанімаційному пакету реформ (РПР) подали позов до Окружного адмінсуду Києва, в якому вони просять скасувати розпорядження Кабінету Міністрів та рішення Конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Антикорупційного агентства.

Про це повідомляє сайт організації.

Позивачі вважають незаконним призначення заступника голови Нацагентства з питань державної служби Олександра Скопича членом Антикорупційного агентства. Одним із членів комісії, який голосував за кандидатуру Скопича, був його безпосередній керівник Костянтин Ващенко.

"Це пряме порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції". Є очевидний конфлікт інтересів. Більшість членів комісії не побачили конфлікту інтересів і, відповідно, сприяли цьому порушенню", - заявив голова правління Тransparency Іnternational України, експерт РПР Андрій Марусов.

За його словами, протокол конкурсної комісії був підписаний 11 грудня п'ятьма членами комісії з восьми. Після цього, за рішенням регламенту, документ передали в Кабмін, де на його підставі було прийнято рішення про призначення: Чумака В.В., Скопича А.Д. і Корчак Н.М.

Експерти просять суд розглянути їхню заяву і скасувати рішення конкурсної комісії.

Нагадаємо, 28 грудня Кабмін оголосив повторний конкурс на дві посади в Антикорупційне агентство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram