ГоловнаПолітика

Бізнес позбавили компенсацій за виплату зарплати мобілізованим

Павло Розенко вважає, що це справедливо з урахуванням зниження податків

Бізнес позбавили компенсацій за виплату зарплати мобілізованим
Архив
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

Кошти на відшкодування підприємствам виплат працівникам, яких мобілізували, у держбюджеті на 2016 рік відсутні, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

"На цю програму виділялася значна сума коштів. У 2016 році держава не має додаткові 2 млрд грн, щоб далі фінансувати цю програму з бюджету", - сказав він на прес-конференції в середу у Києві, інформує Інтерфакс-Україна.

За словами Розенка, у 2016 році податкове навантаження на фонд оплати праці буде знижено, тому довелося оптимізувати деякі соціальні програми.

На його думку, у зв'язку з цим буде справедливо, що бізнес візьме на себе частину витрат за соціальними програмами, зокрема з виплати зарплат мобілізованим.

Як сказав глава Мінсоцполітики, Міністерство оборони планує почати демобілізацію вже у березні 2016 року. Водночас наразі не планується наступна хвиля мобілізації.

"У ці три-чотири місяці нічого поганого не станеться, якщо підприємства компенсуватимуть своїм співробітникам певний заробіток (це невеликі кошти для підприємства), у тому числі за рахунок того, що їм суттєво знижено податкове навантаження", - пояснив він.

Нагадаємо, 17 березня 2015 року Кабмін затвердив порядок виплати компенсації мобілізованим працівникам. Відповідно до цього порядку, виплату мобілізованим працівникам середнього заробітку здійснювали підприємства, потім ці витрати компенсувало Мінсоцполітики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram