ГоловнаПолітика

Мартиненко не з'явився на допит в Антикорупційне бюро

Наступний допит призначено на 11 січня.

Мартиненко не з'явився на допит в Антикорупційне бюро
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Колишній народний депутат Микола Мартиненко у вівторок не з'явився на допит в Національне антикорупційне бюро України.

Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі НАБУ.

"Він не прийшов. Прийшов його адвокат, який представляє його інтереси за договором про надання правової допомоги. Адвокат заявив, що пан Мартиненко поїхав на лікування, тому не зміг прибути на допит. Довідки, яка підтверджує поважну причину неявки на допит, надано не було", - заявив представник прес-служби НАБУ агентству "РБК-Україна".

Мартиненка повторно викликано на допит на 11 січня 2016 року. Слідчі дії з ним хочуть провести в ролі свідка в рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро 11 грудня внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо корупційних правопорушень у сфері атомної енергетики, які приписують Мартиненкові. Два кримінальні провадження щодо Мартиненка стосуються укладення договору державним підприємством про поставку уранового концентрату за ймовірно завищеною ціною і використання службового становища під час поставки обладнання на атомні електростанції України. Суми коштів, які фігурують у справах - приблизно 17,4 млн доларів і 6,4 млн євро відповідно.

Мартиненко є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Через гучний скандал Мартиненко позбувся депутатського мандата. Депутат Сергій Лещенко оприлюднив деякі документи, які свідчать, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на поставку обладнання.

Відносно Мартиненка ведеться розслідування у Швейцарії та Чехії. Сам депутат стверджує, що став жертвою політичного замовлення з дискредитації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram