ГоловнаПолітика

Яценюк не бачить підстав для своєї відставки

Прем'єр вважає, що просто робить те, що прописано в коаліційній угоді.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що для його відставки немає підстав, оскільки він усього лише робить те, що прописано в коаліційній угоді.

"Ми підписали коаліційну угоду - я виконую цю угоду. Якщо коаліція вирішить, що цей прем'єр-міністр України не відповідає вимогам, які ставила коаліція, - в зал, голосування, нова коаліція, новий уряд. Я з честю і гордістю передам управління виконавчою гілкою влади новому уряду, але свою справу я дороблю", - заявив прем'єр.

Він також порадив не звертати уваги на його теперішній рейтинг, що за останній рік знизився до рівня статистичної похибки.

"Основне для політика, який хоче чогось досягти, не рефлексувати на рейтинг. Тому що сьогодні рейтинг високий, завтра рейтинг низький. Згадайте 2014 рік, пам'ятайте, скільки давали "Народному фронту" перед виборами? 3 відсотки. Ми взяли 22. Я можу так само навести приклад 2012 року, коли була об'єднана опозиція. Можу навести приклад 2009 і 2010 років. Річ не в рейтингу, а яку я особисто для себе поставив мету. Якби я мислив категоріями рейтингу - скажіть, ну де ви знайдете політика, який піде на підвищення тарифів?" - заявив Яценюк.

Він додав, що для нього немає непопулярних рішень, а є необхідні рішення, які не робилися за час незалежності.

Нагадаємо, фракція "Народний фронт" говорила, що піде з коаліції, якщо Яценюка звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram