ГоловнаПолітика

Березенко не претендує на посаду Кононенка у фракції

Березенко поки що не хоче займати посади у фракції

Березенко не претендує на посаду Кононенка у фракції
Фото: Макс Требухов

Сергій Березенко не претендує на посаду першого заступника голови фракції Ігоря Кононенка, якого називають наступним віце-прем'єром. Про це Березенко заявив в інтерв'ю LB.ua.

"По-перше, Кононенко нікуди не йде. По-друге, я розумію, що не хочу зараз займати жодної посади у фракції. Яким би активним я не був, не маючи авторитету серед депутатів, які вже прижилися один до одного, нічого, крім негативу, у фракції мої спроби зайняти місце Кононенка не дадуть. Якщо заслужу авторитет у фракції і мене підтримають як заступника її керівника, я прийму таке рішення", - заявив Березенко.

Депутат також розповів, що самостійно прийняв рішення балотуватися до парламенту в окрузі в Чернігові. "Я самостійно прийняв рішення, що хотів би піти в парламент. І отримав у цьому підтримку Президента. Скажу відверто, я вважав не зовсім правильним своє призначення в Державне управління справами. Я точно не господарник у класичному розумінні цього слова, як це передбачає посада в ДУС. Ба більше, хотів потрапити в парламент саме від мажоритарки. Собі довести, що здатен працювати з людьми. Причому в абсолютно некомфортний період, коли саме тарифна тема викликала серйозне невдоволення в суспільстві", - сказав він.

Нагадаємо, народний депутат Микола Томенко, ще як член фракції БПП, заявив, що, швидше за все, перший заступник голови фракції Ігор Кононенко перейде на посаду першого віце-прем'єра, а його функцію мобілізації голосів депутатів у парламенті буде виконувати Сергій Березенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram