ГоловнаПолітика

"Азов" закликав Китай забрати кабелеукладач із Керченської протоки

Судно замасковане під рибальський човен.

"Азов" закликав Китай забрати кабелеукладач із Керченської протоки
Фото: kerch.com.ru

Громадянський корпус "Азов" закликав посольство Китаю вжити заходів, аби зупинити китайське судно, яке прокладає кабель у Керченській протоці.

"Як вдалося встановити завдяки нашим друзям, компанія, що володіє судном, Shanghai Foundation Engineering Group Co. Ltd спеціалізується на будівництві мостів, тунелів і залізниць. Судно-кабелеукладач JIAN JI 3001, що належить цій компанії, вийшло із Шанхая 1 вересня 2015 року, 6-7 жовтня це судно прийшло в Новоросійськ при тому, що АІС (автоматизована ідентифікаційна система) майже весь час була вимкнена, що зробило із цього човна справжній морський привид. На час, коли АІС судна ввімкнули, воно визначалося як човен під назвою JIANGONGI. Водночас стало відомо, що в базах судно під назвою JIAN JI 3001 фігурує як звичайний рибальський човен. 60 членів екіпажу цього "човна" отримали в міграційній службі РФ дозвіл на роботи", - йдеться в повідомленні прес-служби "Азова".

Нагадаємо, що 2 грудня Росія запустила першу нитку енергомоста в Крим, а 15 грудня - другу. Потужність кожної становила по 200 МВт. Другу чергу енергомоста повинні запустити у квітні-травні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram