ГоловнаПолітика

У БПП допускають підвищення зарплати нардепам до 25 тис. грн

Березенко не сказав, коли саме може бути прийнято це рішення

У БПП допускають підвищення зарплати нардепам до 25 тис. грн
Фото: Макс Требухов

У Блоці Петра Порошенка допускають, що зарплату народним депутатам можуть підняти до 25 тис. грн. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив народний депутат Сергій Березенко.

За словами Березенка, після його заяви про те, що депутати не живуть на саму зарплату, що спровокувало бурхливу критику з боку його соратників, у фракції почали обговорювати цю тему.

«На сьогодні депутати припускають, що можливо встановити зарплату на рівні 25 тисяч гривень. Плюс-мінус витрати на депутатську діяльність. Я вважаю, що це той мінімум, який зможе забезпечити держава і зрозуміти суспільство», - заявив він.

Березенко наводить приклад, що в деяких європейських країнах зарплати депутатів становлять близько 200 тис. євро на рік.

«Чи можемо ми собі дозволити такі витрати в Україні? Звичайно, ні. Але потрібно встановити певний мінімум, який дозволить депутатові виконувати свої обов'язки, а не тільки думати, як заробити», - сказав Березенко.

Нагадаємо, в одному інтерв'ю Сергій Березенко заявив, що народні депутати не можуть жити на саму зарплату. І намагаються заробити лобіюванням законопроектів або іншими рішеннями парламенту. Це обурило деяких соратників Березенка, і він змушений був попросити пробачення.

Зараз зарплата народних депутатів і міністрів обмежена 6109 гривнями (до вирахування податків).

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман раніше заявляв, що народним депутатам потрібно підвищити зарплату, щоб вони ефективніше працювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram