ГоловнаПолітика

Турчинов: Україна розробляє потужнішу зброю замість "Сапсана"

Країна отримає повне виробництво - від палива до бойової частини ракети.

Турчинов: Україна розробляє потужнішу зброю замість "Сапсана"
Фото: facebook.com/rnbou

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна розробляє потужнішу зброю замість проекту ракетного комплексу "Сапсан", який закрили за часів Віктора Януковича.

"Щодо оперативно-тактичних ракет, у тому числі "Сапсан", ця тема перебуває під жорстким контролем РНБО, і сьогодні я хочу сказати, що наші конструктори відпрацьовують оперативно-тактичну ракету, яка перевищує за своїми показниками той проект, який свого часу отримав назву "Сапсан", - розповів він на брифінгу у вівторок.

За його словами, це буде виробництво повного циклу, починаючи від ракетного палива і закінчуючи бойовою частиною ракети, яка буде найкращим стандартом серед оперативно-тактичних ракет, які є у світі.

Нагадаємо, головним розробником комплексу "Сапсан" 2007 року призначили дніпропетровське КБ "Південне", а виробником - Південний машинобудівний завод. Роботу над виробом, що мав об'єднати властивості систем залпового вогню, тактичних і оперативно-тактичних комплексів, передбачали завершити 2012 року.

Однак 2013 року міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що проект "Сапсан" закрито через недофінансування та відсутності якогось результату. Він говорив, що виконавці проекту протягом п'яти років витратили значні кошти, але не змогли надати хоча б дослідний зразок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram