ГоловнаПолітика

Україна перестала бути головним ворогом Росії в подачі російських ЗМІ

Росіянам більше не розповідають про хунту і бандерівців.

Україна перестала бути головним ворогом Росії в подачі російських ЗМІ
Фото: стоп-кадр видео

Уперше після подій на Майдані Україна перестала бути головним ворогом Росії в подачі російських ЗМІ. Про це повідомляє РБК із посиланням на дослідження компанії "Медіалогія". Ставлення до України, яка була лідером рейтингу в першій половині року, наприкінці року стабільно поліпшувалося. На зниження негативних оцінок не вплинули ні продовольча блокада Криму, ні його відключення від електрики.

У жовтні після початку російської операції в Сирії США обігнали Україну: відтоді значно побільшало публікацій, де США називаються спонсорами або союзниками терористів. А в листопаді, коли було збито російський Су-24, на перше місце впевнено вирвалася Туреччина.

Видання зазначає, що за рік федеральне телебачення РФ жодного разу не назвало владу України "нелегітимною", а до кінця року перестало називати "самопроголошеною" і "хунтою". Майже перестали вживати слова "бандерівці" і "фашисти" щодо українців і термін "каральна операція" стосовно операції на Донбасі.

У контексті "ворог" Україну згадували в середньому кілька десятків разів на місяць на ТБ. Різкий сплеск ворожості щодо України відбувся у квітні: "ворогом" із телеекранів її назвали понад 70 разів на тлі загострення на Донбасі, навчань американських десантників в Україні та вбивства в Києві Олеся Бузини. Загалом по всіх ЗМІ кількість негативних згадок знизилася останнім часом із 2705 у вересні до 859 у грудні.

Для США цей показник упав із 2420 до 1019, а для Туреччини зріс із 516 у жовтні до 1487 у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram