ГоловнаПолітика

Суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт

З екс-міністра юстиції знімуть електронний браслет

Суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт
Фото: facebook.com/andrey.portnov

Солом'янський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в продовженні обмежувальних заходів щодо колишнього міністра юстиції Олени Лукаш.

Про це йдеться в рішенні суду, фотокопію якого розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов.

"Клопотання начальника шостого відділення відділу процесуального керівництва державного обвинувачення та представництва в суді Спеціальної антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури молодшого радника юстиції Козачини С.С. про продовження виконання підозрюваної Лукаш Оленою Леонідівною, накладених на неї зобов'язань - залишити без задоволення", - йдеться у рішенні.

Таким чином, Лукаш зобов'язані повернути її внутрішній паспорт і зняти електронний браслет.

Фото: facebook.com/andrey.portnov

Нагадаємо, раніше суд зменшив суму застави для Лукаш до 2,5 млн гривень з 5,1 млн.

Нагадаємо, Лукаш затримано 5 грудня у справі про розкрадання коштів. Їй були пред'явлені підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того ж вечора депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський вніс за неї заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram