ГоловнаПолітика

СБУ повідомила про вірусну атаку на обленерго

"Прикарпаттяобленерго" заразили вірусом.

СБУ повідомила про вірусну атаку на обленерго
Фото: 7dniv.info

Служба безпеки України заявляє, що запобігла спробі російських спецслужб уразити комп'ютерні мережі об'єктів енергетичного комплексу України.

"Співробітники СБ України виявили шкідливе програмне забезпечення в мережах окремих обласних енергетичних підприємств. Вірусна атака супроводжувалася безперервними дзвінками (телефонним «флудом») на номери техпідтримки обленерго. Шкідливе програмне забезпечення локалізовано. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - повідомляє прес-центр спецслужби.

Судячи з усього, мова йде, зокрема, про атаку на "Прикарпаттяобленерго" 23 грудня. Тоді значна частина Івано-Франківської області й Івано-Франківська залишилися без електропостачання.

За даними енергетиків, аварія сталася через втручання сторонніх осіб у роботу телемеханіки - автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням.

Центральна диспетчерська "осліпла" через втручання, і енергетикам довелося виїжджати на місця, щоб з'ясувати стан підстанцій. "Можна сказати, що систему фактично хакнули. Це в нас уперше за час роботи", - говорив представник "Прикарпаттяобленерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram