ГоловнаПолітика

Прокуратура закрила справу про приватизацію розробника компонентів для "Стугни"

Анатолій Матіос поспішив із викривальними заявами.

Прокуратура закрила справу про приватизацію розробника компонентів для "Стугни"
НИИ электромеханических приборов
Фото: www.facebook.com/bilousigorolegovich

Головна військова прокуратура 24 грудня винесла постанову про закриття кримінального провадження через продаж Фондом держмайна київського НДІ електромеханічних приладів.

Про це повідомляє ФДМ.

"Досудове розслідування довело, що дії ФДМ повністю відповідали нормам чинного законодавства, а підготовка до приватизації та продажу НДІ проведена без порушень", - сказано в повідомленні.

ФДМ стверджує, що досудове розслідування підтвердило справедливість початкової оцінки інституту в 15 млн гривень.

ФДМ планує знову підготувати НДІ до продажу.

Нагадаємо, 7 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про кримінальне провадження у зв'язку з продажем Фондом держмайна НДІ електромеханічних приладів. Матіос стверджував, що продаж інституту за 16 млн гривень є злочином, оскільки інститут - головне підприємство в розробці та виготовленні супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "Джавеліна" - протитанкової ракети "Стугна".

Голова ФДМ Ігор Білоус у відповідь повідомив, що НДІ протягом останніх трьох років є збитковим і має багато боргів, які зобов'язаний буде погасити інвестор. Усі доходи НДІ отримує від оренди приміщень, а не від роботи за профілем - наукових робіт і держзамовлень. Білоус також показав фото занедбаних приміщень інституту. 4 листопада ФДМ скасував результати конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram