ГоловнаПолітика

Ярош вийшов із "Правого сектору"

"Провідник" і його команда створюють новий суспільно-політичний рух.

Ярош вийшов із "Правого сектору"
Фото: EPA/UPG

Колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош і його команда вийшли з "Правого сектору" і створюють новий суспільно-політичний рух.

"Я разом з моєю командою виходжу з Національно-визвольного руху "Правий сектор". Ми ініціюємо створення нового суспільно-політичного руху, установчий з'їзд якого заплановано на лютий", - йдеться у зверненні Яроша.

Серед причин виходу Ярош називає неприйняття "псевдореволюційної діяльності, що загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів".

"Ми опозиційні до діючої влади, але не вважаємо доцільними криваві (і приречені на поразку) бунти проти неї", - говорить він.

Частину бойового підрозділу "Правого сектору" буде реорганізовано.

"5-й і 8-й батальйони Добровольчого Українського корпусу та медичний батальйон "Госпітальєри" реорганізовують у Добровольчу Українську армію. Вона буде однією зі структур створюваного нами нового руху", - сказав Ярош.

Новий суспільно-політичний рух має амбіції об'єднати всіх патріотів України "без радикалізму на межі з маргінесом, але й без ліберальної демагогії".

У відеозверненні Ярош виступає на тлі трьох осіб, зокрема Олени Білозерської.

Нагадаємо, на початку листопада Яроша фактично усунули від керівництва "Правим сектором" прихильники скинення Президента Петра Порошенка та захоплення влади. Ярош у відповідь відмовився бути "весільним генералом" і пішов з посади голови "Правого сектору".

13 листопада Ярош повідомив, що бере на себе командування штабом Добровольчого українського корпусу, 5-м і 8-м батальйонами ДУК і медбатальйоном "Госпітальєри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram