ГоловнаПолітика

Суд продовжує засідання про зміну запобіжного заходу для Корбана

Захист не домігся відводу судді.

Суд продовжує засідання про зміну запобіжного заходу для Корбана
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Дніпровський райсуд Києва продовжує засідання за клопотанням Генпрокуратури про зміну запобіжного заходу для Геннадія Корбана з домашнього арешту на взяття під варту.

Суд засідав усю ніч. Захисту Корбана відмовили у відводі судді Миколи Чауса, і під ранок він повернувся до розгляду справи, повідомляють у фейсбуці адвокати підозрюваного.

Адвокати Корбана наполягають на перенесенні засідання, яке триває вже майже добу.

Нагадаємо, Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада. Термін запобіжного заходу спливає 31 грудня.

Проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення й участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю Корбана доправили до Києва для медобстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram