ГоловнаПолітика

Нардеп звинуватив голову Харківської ОДА в шантажі "Самопомочі"

Силовики отримали команду порушити справи, пов'язані з лідерами місцевого осередку партії.

Нардеп звинуватив голову Харківської ОДА в шантажі "Самопомочі"
Роман Семенуха
Фото: 24tv.ua

Нардеп Роман Семенуха звинуватив голову Харківської ОДА Ігоря Райніна в примусі місцевого осередку партії "Самопоміч" до співпраці за допомогою шантажу.

"З достовірних джерел стало відомо, що на початку тижня губернатор Харківської області дав команду прокуророві області, керівництву обласної ДФС і податкової міліції порушити кримінальні справи, пов'язані зі мною, народним депутатом України Ярославом Маркевичем, бізнесменом-волонтером Всеволодом Кожем'яком, керівником фракції "Самопоміч" у Харківській міській раді Тарасом Ситенком і кількома іншими депутатами місцевих рад від "Самопомочі" і просто симпатиками. Зокрема, вже у вівторок стосовно підприємства, на якому я пропрацював кілька років до обрання у Верховну Раду, порушено кримінальну справу", - написав Семенуха у своєму фейсбуці.

Він повідомив, що в суботу зустрівся з Райніним із цього приводу.

"Як підсумок бесіди - влада хоче "конструктивної" позиції фракцій "Самопомочі" на Харківщині, особливо в обласній раді, і повної солідарності з БПП. Мовляв, сесія обласної ради - не майданчик для дискусій і дебатів", - обурився Семенуха.

Нагадаємо, що вибори до Харківської облради виграла партія "Відродження", що отримала 50 зі 120 мандатів. БПП став другим із 20 мандатами, "Самопоміч" - четвертою з 12 мандатами. У міськраді Харкова у "Самодопомоги" 13 мандатів проти семи у БПП. Більшість у місті належить "Відродженню", у якого 57 мандатів із 84.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram