ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про доступ журналістів до засідань комітетів Ради

Рішення не стосується закритих засідань.

Порошенко підписав закон про доступ журналістів до засідань комітетів Ради
Петр Порошенко
Фото: Сайт президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону України "Про комітети Верховної Ради України", що дозволяє представникам засобів масової інформації здійснювати звукозапис, кіно- і відеозйомку, трансляцію засідання парламентського комітету з питань радіо і телебачення без згоди головуючого.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Тепер представники ЗМІ мають право бути на засіданнях комітетів, окрім випадків, коли за рішенням комітету проводять закрите засідання.

На відкритих засіданнях комітетів присутні на засіданні особи мають право здійснювати звукозапис, кіно-, фото- і відеозйомку, трансляцію засідань по радіо і телебаченню, онлайн-трансляцію в мережі Інтернет та інших мережах передачі даних.

Про здійснення звуко- або відеозапису присутні на засіданні особи повідомляють перед початком проведення засідання головуючому, який оголошує про це перед розглядом питань порядку денного засідання.

У разі порушення особами, присутніми на засіданні, порядку проведення або перешкоджання проведенню засідання комітету такі особи можуть бути за рішенням комітету видалені з приміщення.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закон про роздержавлення друкованих ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram