ГоловнаПолітика

Корбана примусово доставлять до суду о 15:00

Суд сподівається нарешті змінити запобіжний захід лідеру "УКРОПу".

Корбана примусово доставлять до суду о 15:00
Геннадий Корбан в суде
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана на засідання суду, яке відбудеться о 15:00 в неділю.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Клопотання прокуратури задовольнити, дати дозвіл на затримання підозрюваного Корбана і доставку його до Дніпровського районного суду в зал судових засідань на 15:00 27 грудня 2015", - йдеться в рішенні, яке зачитав суддя Микола Чаус на засіданні в неділю.

Як відомо, у Дніпровському суді розглядається клопотання прокуратури про заміну запобіжного заходу для Корбана з домашнього арешту на утримання під вартою.

Стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю, 25 грудня, Корбана доставили до Києва для медобстеження. Пізніше стало відомо, що Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова. Тоді ж в суд надійшло клопотання про зміну йому запобіжного заходу. Оскільки ГПУ підозрює лідера партії "УКРОП" у фальсифікації діагнозу і навмисному затягуванні слідства. Того ж дня суд приступив до розгляду клопотання.

Раніше в неділю повідомлялося, що головвред "Діла" звинуватила захист Корбана у використанні стратегії "уявний хворий".

Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада. Термін запобіжного заходу закінчується 31 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram