ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

На попередню редакцію цього закону президент наклав вето

Порошенко підписав закон про роздержавлення друкованих ЗМІ
Фото: Сайт президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Закон "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" з пропозиціями президента України Верховна Рада прийняла 24 грудня.

Про це повідомляється на сайті парламенту в графі про проходження документа.

"В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення. Згідно з Конституцією, держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України; в країні також гарантується вільний розвиток, використання і захист мов національних меншин", - говорилося в зауваженнях Президента.

Закон передбачає вихід держави і місцевих органів влади зі складу засновників ЗМІ та перетворення цих видань на суб'єкт господарювання.

Нагадаємо, документ був ухвалений Верховною Радою 24 грудня з урахуванням пропозицій президента щодо збереження при реформуванні не тільки назви та цільового призначення, тематичної спрямованості, а й мови видання.

Також пропозиція Порошенка стосувалася непошерення дії норм Закону на друковані ЗМІ офіційних державних органів (Верховної Ради, уряду, міністерств).

Нагадаємо, на попередню редакцію цього закону Петро Порошенко наклав вето і вніс його на розгляд Верховної Ради зі своїми поправками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram