ГоловнаПолітика

Шустер заявив, що СБУ взялася за пошуки його закордонної власності

Журналіст розповів про свої будинки і квартири в Італії.

Шустер заявив, що СБУ взялася за пошуки його закордонної власності
Фото: Макс Требухов

Журналіст Савік Шустер заявив, що СБУ взялася шукати його закордонне майно. Про це він розповів в ефірі свого телеканалу в п'ятницю ввечері.

"Були послані запити спецслужбами України у всі країни, де я працював або вчився, або жив, і навіть у ті країни, де я ніколи не працював і не жив, типу Англії. У Канаду, Італію, Англію, Ізраїль і так далі. І там роблять запити, щоб їм прислали: чи маю я власність, про віросповідання і всяке таке. Це пряме порушення всіх конституційних норм і прав людини", - обурився Шустер.

Говорячи про джерело цієї інформації, він пояснив, що працює в Україні вже 11 років, і за цей час напрацював хороші зв'язки з різними правоохоронними органами. Зараз він намагається отримати документальне підтвердження цієї інформації безпосередньо від СБУ.

"Я звернувся до Служби безпеки України, щоб вони мені дали реальні відповіді, чи займаються вони цим. І я б порадив перестати цим займатися. Поговоріть зі мною півгодини, я все розповім", - сказав Шустер.

"У мене є власність в Італії. Я своїй дружині [з якою перебуваю в процесі розлучення] залишив квартиру у Флоренції, так що вона вже не моя за контрактом про розлучення. У мене є одна квартира ближче до моря, за контрактом про розлучення ми її залишили дітям. У нас двоє дітей - дочка і син. І потім є мій будинок в сільській місцевості, де я вирощую оливки, все", - заявив Шустер.

Нагадаємо, що з вересня у Шустера почалися проблеми з владою, після того як телеканал 1+1 зняв його програму з ефіру. З того часу ток-шоу виходить на телеканалі 3S в кабельних мережах або Інтернеті.

Крім того, студія Шустера привернула увагу Державної фіскальної служби, яка підозрює, що він платить зарплати "в конвертах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram