ГоловнаПолітика

Справу про замах на Парубія досі розглядає суд

Рік тому під ноги першому віце-спікеру кинули бойову гранату

Справу про замах на Парубія досі розглядає суд
Фото: 24tv.ua

У четвер, 24 грудня, минув рівно рік з моменту здійснення замаху на життя першого заступника голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Наразі триває судовий розгляд цього кримінального злочину, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Досудове слідство встановило, що о 23 годині 10 хвилин 24.12.2014 року біля готелю "Київ" громадянин Росії Соколенко О.Г. з метою вбивства кинув під ноги Парубія бойову гранату Ф-1. Тільки за щасливим збігом обставин її вибух не призвів до загибелі політика.

Проведені слідчі заходи встановили, що замовником замаху на вбивство Парубія може бути Станіслав Шуляк, колишній командувач Внутрішніми військами МВС України (за міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка), який наразі ховається від правосуддя на території Російської Федерації.

Обвинувачені Коробов С. М. та Соколовський Д. М. підібрали виконавця замаху, організували його приїзд до Києва і прикривали його пересування містом. Коробов також прикривав Соколенка під час безпосереднього скоєння ним злочину та шляхи його відходу.

Соколовського і Коробова затримали 30 січня у результаті спецоперації МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram