ГоловнаПолітика

Корбана привезли у Київ на медобстеження (оновлено)

Лідера "Укропу" доправили в Київ для примусового медобстеження

Лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана доправили в київський госпіталь Служби безпеки на вулиці Липській, 11 для проходження медичного обстеження.

Про це повідомила прес-секретар партії Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

"Після ночі в дорозі і переїздів між різними лікарнями співробітники Генпрокуратури нарешті привезли Геннадія Корбана в київський госпіталь СБУ по вул. Липській, 11 для примусового проходження медичного обстеження. Адвокат Оксана Томчук зараз із ним і повідомляє про його незаконне утримання. Зараз у лікарні перебувають народні депутати Андрій Денисенко й Олександр Дубінін. Вони викликали поліцію, оскільки охорона медустанови відмовлялася пропустити їх на територію", - написала вона.

Згодом Кравчук додала, що нардепів до Корбана пропустили.

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik
Оновлення на 11:30.

Як повідомила прес-секретар "Укропу", Корбана доставили в Київське бюро медичної експертизи.

"Корбан у Київському бюро медичної експертизи, чекає в коридорі - дату і час експертизи не призначили. Конвой СБУ чекає. Представників слідчого відділу Генпрокуратури досі немає, і вони не виходять на зв'язок з адвокатами", - написала Кравчук у Фейсбуці.

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Нагадаємо, вчора представники Генпрокуратури і СБУ провели обшук у квартирі Корбана. Після цього його вивезли з Дніпропетровська в супроводі спецпризначенців.

31 жовтня правоохоронці затримали Корбана за підозрою у створенні організованої злочинної групи, розкраданні коштів, викраденні людини і викраденні автомобіля. 2 листопада суд у Чернігові почав обирати йому запобіжний захід, але 3 листопада правоохоронці повторно затримали і відвезли підсудного в Київ для пред'явлення йому нової підозри у перешкоджанні виборчому процесу.

6 листопада суд помістив Корбана під домашній арешт і зобов'язав його носити електронний браслет спостереження до 1 січня 2016 року. Генпрокуратура наполягала на арешті.

У ніч на 7 грудня лідера "Укропу" госпіталізували в дніпропетровську клініку з підозрою на ішемічну хворобу серця. При цьому лікарі заявили, що електронний браслет, який Корбан зобов'язаний носити відповідно до рішення суду, заважає проведенню діагностичних процедур. 14 грудня Корбана виписали з лікарні.

18 грудня Корбана ушпиталили з Жовтневого районного суду Дніпропетровська, звідки він включався в режимі відеоконференції в засідання Печерського суду Києва, який розглядав клопотання про заміну йому запобіжного заходу. Засідання перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram