ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила дезінформацією слова заступника генпрокурора Сакварелідзе

Марія Приндюк не санкціонувала обшуки у "діамантових прокурорів", стверджують у відомстві

ГПУ оголосила дезінформацією слова заступника генпрокурора Сакварелідзе
Сакварелидзе на Антикоррупционном форуме
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура заперечує, що слідчі намагалися вручити судді Апеляційного суду Києва Марії Приндюк повідомлення про підозру.

Про це вчора повідомив заступник генерального прокурора - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, нагадавши, що Приндюк - суддя, яка дозволила обшуки у "діамантових прокурорів".

Тепер же прес-служба ГПУ стверджує, що слова Сакварелідзе про нібито висування підозри Приндюк і спробу її вручення - "свідоме введення в оману суспільства".

"Генеральна прокуратура України інформує, що Марію Приндюк слідчі ГПУ не повідомляли про підозру і не здійснювали спробу вручення її у будь-який спосіб: поштою чи особисто", - сказано в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що Приндюк не могла санкціонувати обшуки у "діамантових прокурорів".

"Судді Апеляційного суду, ким є Марія Приндюк, відповідно до вимог КПК не розглядають клопотання про надання дозволу на проведення обшуку", - зазначають у ГПУ.

При цьому Генпрокуратура визнає, що Приндюк допитували, але підкреслює, що тільки як свідка в рамках кримінального провадження щодо резонансної справи екс-глави Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника глави СУ ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 400 тис. доларів і діаманти. Шапакіна і Корнійця ЗМІ охрестили "діамантовими прокурорами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram