ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу, бюджетні законопроекти і зміни до Податкового кодексу

Верховна Рада сьогодні розгляне питання призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу, пов'язані з прийняттям державного бюджету на 2016 рік законопроекти і проект змін до Податкового кодексу (законопроект №3688).

Про це йдеться в порядку денному роботи парламенту.

Про вибори у Кривому Розі до порядку включено два законопроекти - №3613 фракції "Об'єднання "Самопоміч" про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів мера і №3652 фракції Радикальної партії Олега Ляшка про проведення 28 лютого 2016 року позачергових виборів мера і депутатів міської ради.

Із пов'язаних з держбюджетом-2016 законопроектів у порядку денному значаться проекти законів №3627 про обов'язкове перерахування державними підприємствами до бюджету не менш ніж 30% від річного чистого прибутку, №3628 про дозвіл розкриття банківської таємниці за запитом Міністерства фінансів для перевірки надаваних при оформленні соціальних виплат даних громадян і №3533 про скасування введеного з 2015 року додаткового імпортного збору 5-10%.

Також депутати запланували розглянути законопроект №2449 про дозвіл Національному банку не визнавати банки неплатоспроможними за порушення нормативів через девальвацію гривні, у другому читанні - законопроекти №2392а і №2393а про звільнення від оподаткування митними платежами техніки, необхідної для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації, а з питань ратифікацій - законопроект №0070 про продовження до 18 серпня 2016 року угоди з Малайзією про скерування малайзійського персоналу в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines.

Крім того, до порядку включено сім ветованих Президентом Петром Порошенком законопроектів для розгляду їх з його пропозиціями.

Усього до порядку денного на 23 грудня, незважаючи на роботу Ради по середах до 14:00, включено більш ніж 40 законопроектів.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада закрила вечірнє пленарне засідання, не ухваливши жодного законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram