ГоловнаПолітика

ОБСЄ закликала всі сторони дотримуватися домовленості про припинення вогню на Донбасі

Жителі Донбасу повинні спокійно зустріти Новий рік і Різдво

ОБСЄ закликала всі сторони дотримуватися домовленості про припинення вогню на Донбасі
Фото: un.org

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік закликав усі сторони протистояння на Донбасі дотримуватися домовленостей про припинення вогню з сьогоднішньої ночі.

Про це Сайдік сказав у Мінську за підсумками останнього засідання контактної групи в 2015 році, повідомляє агентство УНІАН.

"Тристороння контактна група залишається стурбованою нестабільною ситуацією в зоні конфлікту на сході України. У зв'язку з цим ... нагадує всім сторонам про їх зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню і закликає беззастережно і повною мірою дотримуватися його, починаючи з сьогоднішньої ночі, з 22-го проти 23 грудня. І ми висловлюємо надію, що очікування жителів Східної України (виправдаються) ... і вони зможуть у цілковитій безпеці та спокої зустріти Новий рік, відсвяткувати Різдво і зберегти мирні умови життя надалі", - зауважив Сайдік.

У зв'язку з цим він розповів, що під час засідання робочої підгрупи з питань безпеки обмовлялося, що припинення вогню з сьогоднішньої ночі включатиме стримування сторін від проведення будь-яких маневрів, а також зведення до мінімуму будь-яких переміщень сил.

Нагадаємо, Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі у вівторок домовилася про введення беззастережного режиму тиші в зоні антитерористичної операції з 00:00 23 грудня.

Як відомо, термін Мінських угод завершується в 2015 році. Про підготовку зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки" для продовження терміну дії документа на 2016 рік інформації поки немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram