ГоловнаПолітика

Порошенко вніс свої пропозиції до закону про реформування друкованих ЗМІ

Документ спрямували на повторний розгляд

Порошенко вніс свої пропозиції до закону про реформування друкованих ЗМІ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вніс свої пропозиції до закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" і скерував його на повторний розгляд у Верховну Раду.

Про це йдеться в картці законопроекту на сайті парламенту.

Президент пропонує зобов'язати ЗМІ зберігати мову видання, а також винести за рамки закону питання офіційного оприлюднення нормативно-правових актів.

"Із таким підходом є ризик зменшення кількості видань державною мовою. За умов інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення", - зазначив Порошенко.

Закон можуть винести на повторне голосування в четвер, 24 грудня.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про реформування друкованих ЗМІ 24 листопада.

Передбачено чотири способи реформування: вихід державних і місцевих органів влади зі складу засновників (за відсутності майна); перетворення редакції трудовим колективом на суб'єкт господарювання; приватизація майна редакції на загальних підставах; перетворення на офіційні друковані видання.

Трудовий колектив редакції на загальних зборах повинен ухвалити рішення про свою участь у реформуванні та подати засновникам пропозицію способу реформування. Засновники друкованого ЗМІ протягом місяця після отримання пропозицій повинні ухвалити рішення про реформу. Якщо трудовий колектив не виявив бажання реформувати ЗМІ, його випуск припиняють. Ухвалення реформи з роздержавлення ЗМІ в Україні затягнулося на кілька років. Парламентська асамблея Ради Європи ще 2005 року закликала владу України розпочати роздержавлення заснованих органами держвлади і місцевого самоврядування друкованих ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram