ГоловнаПолітика

"Народний фронт" упевнений, що Мартиненко відстоїть свою репутацію

Партія заявила, що кампанія дискредитації нардепа обійшлася замовникам у 10 млн доларів.

"Народний фронт" упевнений, що Мартиненко відстоїть свою репутацію
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Партія "Народний фронт" упевнена, що нардеп Микола Мартиненко, який добровільно відмовився від мандата, відстоїть свою репутацію і доведе безпідставність звинувачень на його адресу.

Як сказано в заяві партії, Мартиненко став першим депутатом, який вирішив скласти повноваження, щоб припинити політичні інсинуації. "Його вчинок формує нову європейську практику в українській політиці. Ініціативне рішення Мартиненка свідчить, що разом із ним ми недаремно відстоювали українську гідність на Євромайдані".

Партія також стверджує, що на кампанію проти Мартиненка замовники витратили 10 млн доларів.

"Вважаємо, що ініціатори цієї інформаційної кампанії не так прагнули завдати репутаційного збитку нашому колезі, як хотіли використати псевдодокази для дискредитації української влади, уряду й України. Не маємо жодних сумнівів, що історія з безпідставними звинуваченнями на адресу Мартиненка є лише одним з елементів масштабної інформаційної кампанії проти України, спрямованої на позбавлення нашої держави міжнародної підтримки і розхитування ситуації всередині країни", - йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада позбавила мандата депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка. Він є одним з близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Останнім часом депутат був фігурантом гучного скандалу: колега Мартиненка по коаліції Сергій Лещенко оприлюднив документи, з яких випливає, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на постачання обладнання.

Сам депутат стверджував, що став жертвою політичного замовлення на дискредитацію, однак подав у Раду заяву про складення мандата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram