ГоловнаПолітика

Луценко: Кабмін не врахував пропозицій робочої групи у Податковий кодекс

Голова БПП поскаржився на "безпрецедентну непідготовленість документів від КМУ".

Луценко: Кабмін не врахував пропозицій робочої групи у Податковий кодекс
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів не врахував пропозицій робочої групи, що стосуються змін до Податкового кодексу. Про це з трибуни Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, пише РБК-Україна.

"На жаль, доводиться констатувати безпрецедентну непідготовленість документів від КМУ. Це не вперше в історії українського парламенту ВР має напряму почати писати закон про податки і закон про бюджет. І, тим не менше, всі ми розуміємо, що 1/12 бюджету на наступний рік неможлива", - сказав Луценко.

Він розповів, що робоча група парламенту працювала всю ніч і вранці 22 грудня закінчила підготовку документів. За словами голови фракції БПП, в доопрацьованому проекті базові пропозиції всіх фракцій збережено.

"Сьогодні робоча група парламенту працювала цілу ніч, і буквально о 7-й ранку закінчила свою роботу. І це зроблено для того, щоб уже сьогодні відбувся профільний комітет, а ми після обіду могли прийняти зміни до Податкового кодексу в першому читанні, - заявив Луценко. - Сьогодні ми просто зобов'язані прийняти цей документ у першому читанні, щоб почати його відточувати і встигнути з його прийняттям і прийняттям бюджету до кінця року".

За словами Луценка, серед пропозицій, внесених робочою групою, але вкотре відхилених КМУ - зважене підвищення акцизного податку на алкоголь і тютюн і спеціальний режим оподаткування для сільгоспвиробників. Наприклад, робоча група пропонувала підвищити ставки акцизу на спирт, алкогольні напої та пиво, а також на тютюнову продукцію на 30%. У зареєстрованому КМУ законопроекті запропоновано підвищити ставки акцизу на алкоголь на 100%, на тютюнову продукцію - на 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram