ГоловнаПолітика

Київраді запропонували віддати підставній особі землю під будинком Януковича

Автором проекту рішення виявився директор департаменту КМДА

Київраді запропонували віддати підставній особі землю під будинком Януковича
Фото: mirkvartir.ua

Директор департаменту земельних ресурсів КМДА Олег Поліщук вніс до Київради проект рішення про передачу земельної ділянки під будинком Віктора Януковича на Оболонській набережній Артуру Ростомяну. Ця людина, за даними журналістів, пов'язана з самим Януковичем.

Проект рішення Київради «Про передачу громадянину Ростомяну Артуру Хачатуровичу земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування котеджу на Оболонській набережній, 33 в Оболонському районі м. Києва А-21574» зараз знаходиться на розгляді комісії із землекористування.

Журналіст Дмитро Гнап звертає увагу, що Поліщук давно на держслужбі, при цьому його дружина в декларації за минулий рік вказала дохід майже у три мільйони гривень.

Нагадаємо, будинок Януковича на Оболонській набережній рік тому переоформили на нового власника - Артура Ростомяна. Кілька місяців тому маєток виставили на продаж за $1,3 млн.

Артур Ростомян пов'язаний із мисливським оточенням екс-президента. Він довгий час був приписаний на вул. Радянській у селі Голованівському, в одному будинку і сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном. Останній відомий як співзасновник ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик», який він заснував разом із Василем Сапкои, сином генерал-майора Костянтина Сапка, неодноразового керівника Головного управління МВС у Київській області, у тому числі епохи Віктора Януковича. Ім'я Костянтина Сапка фігурує в списку президентського мисливського клубу «Кедр», на який у 2012 році оформили 30 тис. га Сухолуччя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram