ГоловнаПолітика

США відновили діяльність Корпусу Миру в Україні

55 добровольців навчатимуть українців лідерства й англійської мови.

США відновили діяльність Корпусу Миру в Україні
Фото: goloskarpat.info

У вівторок 55 добровольців Корпусу Миру США склали присягу в Києві. Вони допоможуть громадам в Україні розвиватися, зокрема будуть викладати англійську мову.

Як повідомляє прес-служба посольства США, це перша група волонтерів, які розпочнуть роботу після більш ніж річної перерви після Революції Гідності.

Урочиста церемонія пройшла після завершення тримісячної підготовчої програми, яку майбутні добровольці пройшли в містечках і селах Чернігівської області та в місті Чернігові.

Добровольці вирушають у населені пункти Західної та Центральної України - від Закарпаття до Полтавської області. Партнери Корпусу Миру - Міністерство освіти і науки України та Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту.

Корпус Миру в Україні заснували у травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної президентом України Леонідом Кравчуком і президентом США Джорджем Бушем-старшим. З 1992 року понад 2700 добровольців Корпусу Миру працювали в українських громадах.

Програма Корпусу Миру в Україні пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення організаційних і управлінських навичок. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек і ресурсних центрів, зміцнення потенціалу громадських організацій.

Корпус Миру фінансують коштом американських платників податків. Організація сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей і культур. Протягом п'яти десятиліть Корпус Миру працює в понад 120 країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram