ГоловнаПолітика

Медведєв підписав постанову про санкції проти України (документ)

Прем'єр-міністр РФ заявив, що консультації РФ-Україна-ЄС не дали результатів

Медведєв підписав постанову про санкції проти України (документ)
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що тристоронні консультації РФ-Єврокомісія-Україна про імплементацію Києвом Угоди про асоціацію з ЄС не дали результату.

Про це він заявив під час наради з віце-прем'єрами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Були проведені кілька раундів переговорів. Результатів вони не дали: і Україна, і Євросоюз не готові до підписання юридично зобов'язувальної угоди, яка враховувала б інтереси РФ", - сказав Медведєв.

Окрім того, він повідомив, що підписав постанову про запровадження проти України заходів у відповідь за приєднання Києва до антиросійських санкцій.

"З 1 січня 2016 року в Україні будуть поширені відповідні економічні заходи у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій Євросоюзу і США. Відповідну постанову уряду я щойно підписав", - заявив російський прем'єр.

Нагадаємо, 1 грудня в Брюсселі пройшов 12-й раунд тристоронніх консультацій між РФ, ЄС і Україною у зв'язку з тим, що з 1 січня 2016 року набирає чинності угода про зону вільної торгівлі з ЄС. Переговори результату не дали і можуть бути продовжені.

Росія заявила про плани ввести торговельні обмеження з Україною в разі набуття чинності угоди про створення ЗВТ України та ЄС.

За словами прем'єра України Арсенія Яценюка, ембарго призведе до скорочення українського експорту в РФ на $600 млн. Він пообіцяв, що Київ відповість "дзеркальними діями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram