ГоловнаПолітика

Пивоварський: звинувачення Саакашвілі безпідставні

Міністр інфраструктури розчарувався в політиці.

Пивоварський: звинувачення Саакашвілі безпідставні
Фото: 24.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вважає абсолютно необґрунтованими звинувачення з боку губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, який раніше заявляв про виведення з "Укрзалізниці" двох мільярдів доларів.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег".

"Я говорив уже з Михайлом (Саакашвілі - ред.) про це. Бо виходить ідіотська ситуація. «Укрзалізниця» - компанія, яка аудіюєтся, яка працює з Європейським банком реконструкції та розвитку, з Європейським інвестиційним банком. Приміром, зараз я обговорюю з міжнародними організаціями - дуже шанованими - інвестпроекти на кілька років уперед, на сотні мільйонів доларів. І тут звучить заява Саакашвілі, що я - злодій.

Природно, у цих організацій з'являється відразу багато запитань: а де він (Саакашвілі- С.К.) це (розкрадання - С.К.) знайшов?; аудит щось не так зробив? що діється? І доводиться робити крок назад", - заявив Пивоварський.

За його словами, у відповідь Саакашвілі сказав, що звинувачував у корупції не особисто міністра.

"Я вам відверто кажу, мені складно розуміти деякі речі, тому що я не був раніше політиком, у мене мозок загострений по-іншому. Я був інвестбанкіром, керуючим великою організацією", - зазначив голова відомства, додавши, що розчарувався в політиці.

Голова відомства вважає, що держава спроможна поміняти систему.

"12 місяців я говорю про те, що необхідно реформувати систему тарифоутворення в «Укрзалізниці». За це мене «б'ють» усі кому не лінь, експерти різні. Я говорю 12 місяців про те, що ми повинні змінити закон про залізничний транспорт, закон про НКРТ (Національна комісія регулювання транспорту - А.Я.), створити незалежне агентство, яке визначатиме тарифи.

Не може «УЗ» говорити сама собі, які в неї мають бути тарифи", - зазначив міністр.

Тому зазначив він, перед його відходом відомство розробило новий закон про залізничний транспорт. Його схвалив Кабмін, підписав прем'єр і скерували у Верховну Раду. А також - закон про НКРТ, який зараз на доопрацюванні в Мін'юсті.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю Андрія Пивоварського програмі "Лівий берег": «За 12 місяців ніхто не сів».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram