ГоловнаПолітика

Порошенко назвав безвізовий режим з ЄС кроком до повернення Криму

Президент закликав кримчан до вибору: Європа без віз або Росія з санкціями.

Порошенко назвав безвізовий режим з ЄС кроком до повернення Криму
Петр Порошенко
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко вважає, що безвізовий режим з Європейським Союзом стане кроком до повернення Криму під український суверенітет. Про це він сказав в інтерв'ю "Інтеру" в неділю ввечері.

"Якщо хочете - це додатковий стимул і для повернення влади на Донбас, і один із перших елементів стратегії повернення Криму. Це створення мотивації для кримчан: або у вас є свобода пересування, свобода інвестицій і низка інших переваг, або ви сидите в окупованому Криму з обмеженням міжнародних подорожей", - заявив Порошенко.

Він заявив, що окремі громадяни окупованого Донбасу і Криму зможуть отримати біометричні паспорти, які є обов'язковою умовою для безвізових подорожей. Але кожен такий випадок буде розглядатися окремо.

"Загалом ж ми зможемо гарантувати, що всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території, зможуть отримати і біометричний паспорт, і право подорожувати без віз після повернення українського суверенітету", - заявив він.

Нагадаємо, що Європейська комісія 18 грудня рекомендувала Раді Євросоюзу надати Україні безвізовий режим. Очікують, що він запрацює в середині 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram